Vietimme kahdestaan inssin kanssa ensimmäisen viikonlopun sitten pojan syntymän. Ensin suunnittelimme lähtevämme jonnekin kotimaahan hotelliviikonloppua viettämään, mutta laskimme, että tulee halvemmaksi mennä Tallinnaan. Joten sinne siis.

Reissua edeltävä yö vietettiin anoppilassa, ettei aamuyöstä tarvitse lähteä lasta raahaamaan mummolle. Poika heräili pitkin yötä, mutta minä en heräillyt, koska en koskaan edes nukahtanut. Unisaldo 2 tuntia+automatkalla tirsat. Paikan päällä oli yleisesti ottaen rentoa, shoppailuisaa ja mukavaa. Jalat kipeytyivät kaikesta kävelemisestä vanhassa kaupungissa.

Vaikka monta reissua olemme lätäkön yli tehneet, ikinä en kyllä lakkaa ihmettelemättä lauttamatkojen ankeutta. Ensinnäkin purkit on buukattu aivan liian täyteen. Joko linkoat satamassa mummoja edestäsi istumapaikan toivossa tai vietät 3,5 tunnin matkan kusenhajuisessa käytävännurkassa istuen. Me teimme mennessä jälkimmäisen, palatessa ensimmäisen. Paluumatkan teimme superfast-lautalla. Pakko on sanoa, että nomen ist kaikkea muuta kuin omen. Superfast-matka terminaalista terminaaliin kesti 4,5 tuntia, joista 1,5 tuntia täyteen rynnityssä portaikossa jonottamassa autokannen bussikuljetukseen. Ei mitään mahdollisuuksia päästä jonosta pois, kun kerran oli sinne joutunut. Systeemi oli siis se, että kaikki matkustajat poistettiin laivasta terminaaliin autokannen kautta bussilla. Luonnollisesti yhtiö oli satsannut tähän tarkoitukseen yhden kokonaisen bussin.

Toinen juttu, mitä en koskaan lakkaa ihmettelemästä, on se, että mistä kolosta ne kaikki kovaääniset, umpihumalaiset juntit ryömivät? Ei niitä Suomessa kaduilla kulje tuollaisia määriä.

Joka tapauksessa mukavaa oli. Löysin itsestäni myös nettifoorumiäidin ja olin vähällä menomatkalla pyytää, että inssi kääntää auton takaisin, niin kova ikävä oli. Itku pääsi, kun puhuin pojalle puhelimessa ja tämä jokelsi takaisin. Hurvittelut jäivät vähiin, kun pistäydyimme hotellihuoneeseen lepuuttamaan jalkoja ja sille tielle urvahdimme. Mutta kylläpä oli kivaa nukkua aamulla ilman mitään velvoitteita.