<avautuminen>
Tämä on taas niitä päiviä, kun mietin, että onko se kaikilla samanlaista vai valitsenko luontaisesti miehiä, joiden on täysin mahdotonta suorittaa mitään toimenpidettä normaalisti ja kunnolla alusta loppuun.

Kyllä, tänään on siivouspäivä. Ja kyllä, mieheni on insinööri. Mies aloitti siivouksen eilen ostetuissa iskemättömissä merkkivaatteissa ja jatkoi niissä  vielä ruokaillessaankin. Kyllä, laitoin hänelle ruokaliinan paidankaulukseen niin kuin pikkulapselle, ettei koko tortillan rasvatäyte olisi  uudella paidalla. Hän myös imuroi, jonka jälkeen yritin pestä lattian. Harjattuani koko asunnon uudestaan roskista, sain pahimmat liat luutattua.

Sitten tuli tieto, että parin tunnin päästä tulee vieraita. Matot olivat ulkona ja lattia vielä siinä vaiheessa  pesemättä. Ja ruokatarvikkeet ja likaiset lautaset pöydällä. Miehen ratkaisu asiaan: menee pelaamaan verkkkoräiskintäpeliä. Minä siivoan kuin hullu, ja anelen, että hän toisi edes painavimmat matot sisälle. Hän tuo maton juuri silloin ja juuri siihen, mistä olen pesemässä lattiaa.

Tämän jälkeen mies irrottaa makuuhuoneen oven ja lähtee autotalliin maalaamaan sitä. Näin meillä valmistaudutaan aina vieraisiin: irrotetaan asunnosta isoja osia, levitetään suojapaperia joka paikkaan ja aletaan maalata jotain. Jos ei muuta, niin sitä samaa keittiön pystypalkkia, joka on maalattu jo ainakin neljään kertaan. Onko se joka alan insseillä sama juttu, että kaikki maailman ongelmat ratkeavat juuri sillä omalla alalla? Alkaako atk-insinööri asentaa tietokoneeseen uutta tavaraa, kun katto vuotaa? Vetääkö sähköinsinööri koko taloon uudet piuhat, kun lapsille on tulossa talon täydeltä synttärivieraita?
</avautuminen>