Ihana sunnuntai: ei duunia, ei velvollisuuksia (tai ainakaan en suostu niitä ajattelemaan nyt). Vain tv-sarjojen putki, surffailua ja 12 pisteen krapula-aamiainen. Mies puhuu romanttisesti norjaa WC:ssä.

Nyt, kun tuli lunta, sitä alkaa miettiä joulua ja Suurta Omatuntokierrosta. Anopeilla on jo sekuntikellot ja taskulaskimet tanassa, että kumman luona tänä jouluna vietetään useampi minuutti. Jouluaterioissa vedetään tänä vuonna vielä hiukan lisää yli, että on varmasti parempaa kuin toisella anopilla. Totta kai kinkun ja laatikoiden jälkeen pitää olla kahvin kanssa voileipäkakkua ja karjalanpiirakoita, sehän on selvä. Kaksi jouluateriaa kuuden tunnin sisällä on muutenkin hieman haasteellinen tehtävä, ja siihen vielä lisäksi iltaherkuttelu samoilla jouluruoilla ja lahjasuklailla ja joulutortuilla ja glögillä.

Meillä on muuten jo jääkaapissa kaupan valmiskinkku. The insinööri ei jaksanut odottaa oikean kinkun paistoaikaa, vaan haki kaupasta valmiiksi paistetun. Se mies todella syö keskimäärin kolme kinkkua per joulu kyllästymättä. Minä kaipaan jo joulupäivänä kunnon kanapastaa.