Vatsapöpö hyökkäsi kimppuuni takavasemmalta, mistä yleensä tulee vain Ilkeä Jänis (bad hare). Eilen illalla söin vielä elämäniloa täynnäni itse tehtyä sienipiirakkaa ja kahdelta aamuyöllä mietin, että onpa meillä mukava vessa, mutta voisi sitä aikaansa muuallakin viettää.

Arvatkaa, tekeekö mieli sienipiirakkaa? Ei. Haravoin tekstiviestitse tuttavapiirini, mutta he olivat selvinneet piiraasta ilman oireita. Äskettäin käymäni Sherlock Holmesiksi kolmessa päivässä -salapoliisikurssin ansiosta päättelin, että piirakasta se ei johdu.

Nyt olen kotona saikulla ja poden huonoa omaatuntoa siitä, että olen kotona saikulla. Olenko sittenkään tarpeeksi sairas sairauslomalle, jos kerran pystyn tässä istumaan koneen ääressä? Vaikka auton sisustus menisi uusiksi ja pahimmassa tapauksessa kymmeniä ihmisiä saisi mahataudin, jos lähtisin tästä töihin? Vielä on se ongelma, että en uskalla lähteä ajamaan terveyskeskukseen hakemaan lääkärin/terkkarintodistusta. Se tuntuu tällä hetkellä suurelta seikkailulta.