Elämä voittaa taas. Välillä laittaa ketuttamaan tämä perheiden tyypillinen roolijako, johon meilläkin epäsovinnaisuuden yrityksistä huolimatta on tipahdettu. Koska mies käy kodin ulkopuolella töissä, hän on se, jolla on oikeus olla väsynyt iltaisin eikä siksi mitään velvollisuuksia. Jos mies suuressa armossaan kuitenkin auttaa kodinhoidossa/siivouksessa tms, vaimolla ei ole oikeutta reklamoida, vaikka tämä tekisi asiat miten päin persettä ja aiheuttaisi toiminnallaan vain ylimääräistä työtä.

Ja minulla siis on mies kilteimmästä ja avuliaimmasta päästä, hirvittää ajatellakin millaista tämä on normaaleissa perheissä. En ihmettele yhtään, että harrastukset jäävät ja elämä on puunaamista, jynssäämistä ja perseiden pyyhkimistä.

Pikkujuttuja, jotka tällä hetkellä yhteisvoimin kasvattavat sarvea otsassa, mutta joista en jaksa sanoa joka ikinen päivä:

- lautasta ei pysty laittamaan astianpesukoneeseen ruokailun jälkeen
- eikä mehupurkkia jääkaappiin, tälläkin hetkellä näkyy ikkunalaudalla yksi
- jos juomalasi on laitettu tiskikoneeseen, sitä ei pysty laittamaan sinne perälle asti. Tästä johtuen kone on mukamas täynnä muutamassa tunnissa, kun koneen peräpää on ihan tyhjä.
- jos mies lupaa auttaa jossain kotihommassa, esim. astianpesukoneen tyhjennyksessä tai imuroinnissa, sen toteutumista ei kannata odottaa tunnin tai edes saman vuorokauden sisällä. Kun olen kypsynyt tilanteeseen ja hoitanut homman kaksi kertaa itse, nousee mies sohvalta/tietokonepelin äärestä ja marttyyrin äänellä valittaa "olisin mä sen tehny".
- meidän siivousvimmat eivät ikinä osu yksiin. Miehen siivousvimma osuu aina iltayöhön, kun vauva jo nukkuu ja minäkin yritän. Tai sitten kun olen viikonloppuna siivonnut kaksi tuntia ja vetäydyn lepohetkeen kahvikupin ja kirjan äärelle, alkaa imuri huutaa ja astiat kalista.
- miksi imuroinnista täytyy aina vetää kamalat pultit? Lapset, vaimot ja koirat tärisevät hangessa, kun imurin varresta kuuluu vittusaatanaa tuhannen desibelin voimalla.
- miehille imurointi tarkoittaa sitä, että on sijainnut käynnissä olevan imurin kanssa samassa huoneessa hetken. Eikö suurempaa tyydytystä soisi, jos villakoiratkin lähtisivät samalla?
- koti-/työvaatteet on aina pakko jättää ruokailutilan perintöarkun päälle, vaikka kodinhoitohuone sijaitsee kolmen metrin päässä ja ovikin on yleensä kätevästi auki.
- työnantajalle ei voi sanoa vastaan missään asiassa ikinä. Ne ovat kusettaneet inssiä viisi vuotta heiluttamalla ylennystä nokan edessä aina, jos tämä on tuntenut houkutusta antaa pitkät koko firmalle. Keväällä pyydetty palkankorotus luvattiin syksyllä ja nyt taas keväällä. Lupaukset eivät vain koskaan näy tilipussissa.