Olen kiinnittänyt viime aikoina huomiota asioihin, jotka ovat yleisempiä naisissa kuin miehissä.

Ensinnäkin, naisilla on pakonomainen tarve puhua pahaa porukan siitä jäsenestä, joka ei ole paikalla. Kyseisestä henkilöstä tulee välittömästi pahan ruumiillistuma, kun hän ei ole saapunut yhteiseen, miten sen poliittisesti korrektilla tavalla ilmaisisi, mielipiteidenvaihtotilanteeseen. Hän on tyhmä/laiska/tyylitajuton/määräilevä/pirttihirmu/lepsuilija/ei osaa puhua kuin lapsistaan (rastita vaihtoehdoista sopivin). Myös silloin, jos on suunniteltu yhteistä matkaa tai tapaamista, kyseisen henkilön syy olla saapumatta paikalle on aina huono ja väärin. Itse olen pelkästään iloinen, etten ole koskaan vahingossa kuullut, mitä minusta puhutaan, kun en ole paikalla.

Naisilla on myös taipumus piilottaa ostamiaan tärkeitä tavaroita, esim. käsilaukku, kengät, kampaamohiuslakka, puolisoiltaan. Ketun oveluudella he piilottavat esineen muiden kaltaistensa joukkoon, jotta miehen kysyessä voi valehtelematta sanoa: "tämämitäänuusoo, kuukausia sitten ostettu". Onko kukaan muuten ikinä havainnut miehensä huomanneen uusia tavaroita, kysyn vaan?

Luulin olevani seuraavan luonteenpiirteen kanssa yksin, mutta parturini valisti, että en ole ainoa. Kyse on kahvikupeista. Ensimmäinen kahvikupillinenhan on tunnetusti suuri nautinto ja sitä haluaa ottaa lisää. Mutta toisen tai kolmannen kupin puolessavälissä alkaa jo riittää, eikä tee mieli juoda kuppia tyhjäksi. Tämän asian luonnollinen seuraus on, että kuppi jää puolillaan pöydälle odottamaan seuraavaa hörppäystä. Usein kuppeja on monia eri puolilla asuntoa aina valmiina janoista kofeiiniaddiktia varten. Mies, tuo luomakuntamme pikku veitikka, on päättänyt kunnostautua ja laittaa astioita tiskikoneeseen (propsit hälle siitä).  Koska kupin sisälle on varsin vaikea nähdä, hän kumoaa sen suoraan koneeseen, jolloin sisältö loiskahtaa iloisesti ympäri keittiötä. Seuraus: huutoa, mekastusta, koira sängyn alle, uusien sanojen oppimista.

Niin, että mikä tässä oli pointti? Kertokaa minullekin heti, kun löydätte sen. Tai yleensäkin jonkin pointin jostain.