Keskiviikkona oli lähes varmaa, että kolmen kuukauden kuluttua istutaan koneessa matkalla etelään. Nyt on lähes varmaa, että ei muuten istuta. Haavemaailmassa elävän höpsön naisen päähän nousi tästä Maailman Suurin Angst. Eihän meillä olisi ollut kunnolla varaa edes lähteä ja kesällä on ihan tyhmää muutenkin poistua Suomesta, joka on kerrankin mahtava paikka olla ja asustaa. Mutta silti hei, etelään. Lämpöä, kavereita, ei velvollisuuksia, ei ruoanlaittoa, ruohonleikkuuta tai puutarhatöihin väkisin tunkevaa anoppia.

Aamulla siis ahdisti eikä elämä maistunut miltään. Vain arjelta ja yön muhineilta hampailta. Töissä kehuttiin tekemääni piirakkaa ja se hiukan lämmitti. Ruokatunnilla käytiin pizzalla ja sekin lämmitti. Sitten sain vielä vinkin, että paikallisessa kauppakeskuksessa on alennusmyynti ja se vasta lämmittikin. Tästä alkaa terapiaosuus. Heikkohermoiset ja saiturit, lopettakaa lukeminen tältä päivältä tähän.

Tekstari miehelle: lähetkö shoppailee? Vastaus: joo. Ja niin sitä lähdettiin. Terapiaa kesti kaksi tuntia ja sen aikana sovitin:

- neljiä farkkuja
- pellavahousuja
- kolmea t-paitaa ja
- yhtä takkia.

Jutustelin yhden vanhan työkaverin kanssa ja yhden opiskelukaverin, jonka nimeä en muista. Heille kuului ihan hyvää ja minulle myös. He olivat raivostuttavan laihoja. Terapiasession saalis:

- itselle vihreä logollinen t-paita
- miehelle ihana kalsarinvärinen pikkukukallinen + palmukuvioinen t-paita
- stretchfarkut
- vihreä huivi
- neljät alushousut
- kahdet paksut sukkahousut
- kahdet pucca-sukat
- supergeeliä
- hiusvahaa
- eteisen matto garylarsonlehmäkuviolla

Vaikka ylimääräiset (kymmenet) kilot ahdistavat minua, tällaisilla hetkillä sitä on kiitollinen. Maailmassa on ihan liikaa pakko saada -vaatteita, jotka ostaisin kaikki, jos ne mahtuisivat päälle. Shoppaan murheeseen, mutta se on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi alkoholi tai hermosavut, koska uudet vaatteet saavat ihmisen ainakin teoriassa näyttämään muodikkaalta, menestyvältä ja huolitellulta. Viina ja tupakka eivät sitä tee, vaikka joskus saattaa menevän ja riehakkaan elämän huumassa kuvitella niin. Todellisuudessa olet ihan yhtä ruma ja lihava kuin tavallisestikin, lisäksi käyttäydyt kuin typerys, hinkkaat kuin karvalakkibritney ja haiset pahalle.